Nyheter

Lanserer matsvinnsjekk

Snart kan du ved hjelp av en enkel test på nett, Format-sjekken, få vite litt om hvor god du er på matsvinn, og ikke minst få tips til hva du kan gjøre for å bli bedre.

Publisert Sist oppdatert

Ved å besvare 12 spørsmål på nett om hvordan butikken din jobber med matsvinn, får du på et blunk beskjed om du er flink nok eller har mer å hente. Testen er utarbeidet av Format, og lanseres i løpet av et par uker.

{{image:2}}– Butikkene får en liten statusrapport basert på en tretrinnsskala. Her får de vite hvordan de ligger an, og kan trykke seg videre via en lenke til en side som forteller hvordan de kan komme igang med arbeidet, sier Anne Marie Schrøder i Format til Handelsbladet FK.

– Hvorfor bør butikkene ta denne sjekken?

– På den ene siden er det lønnsomt. Alt svinn koster, så det lønner seg å være god på dette området. På den andre siden handler det om butikkens og dagligvarehandelens image. Både mediene og folk flest er opptatt av hvor mye mat som kastes, og det er bra for imaget å vise at man tar matsvinnproblematikken på alvor, fastslår Schrøder.

Blant spørsmålene man skal svare på, er for eksempel om ansvaret for kartlegging og forebygging av matsvinn er tillagt en bestemt funksjon eller person i butikken, eller om du har oversikt over hvor store kostnader det er forbundet med matsvinn i form av tapte inntekter og behandlingskostnader.

– Etter å ha gjennomført ForMat-sjekken vil butikksjefen forhåpentligvis være mer bevisst sitt eget matsvinn og vite hvor god oversikt hun eller han faktisk har. Da er det også mye enklere å ta tak i problemet, sier Anne Marie Schrøder.

Følg med i Handelsbladet FK for å vite når sjekken ligger klar på nettet.

Powered by Labrador CMS