Nyheter

Lanserer økologisk yoghurt

Rørosmeieriet har utviklet en egen økologisk naturell yoghurt. Rørosmeieriets egen bakteriekultur, tjukkmjølk, brukes i tillegg til yoghurtkulturer.

Publisert Sist oppdatert

Innovasjon Norge ga tilsagn på støtte til utviklingen av Røros Yoghurt i juni 2012.

Etter mange diskusjoner, tilpasning av produksjonsutstyr, 20-talls forsøk fra laboratorieforsøk til stor skala med mye smaking og testing, utvikling av ny spennende emballasje og innsalg, er Røros Yoghurt endelig klar for markedet.

Lansering vil skje hos meieriets første yoghurtkunde, Røros Hotell, torsdag 25. april.

– Jeg er stolt over at vi har utviklet denne yoghurten på egen hånd. Vi har klart å få noe av tjukkmjølkas milde smak over i vår Røros Yoghurt. Tilbakemeldingene fra kundene har vært entydige. De største hotellene i Oslo og Trondheim, samt Røros Hotel, har signalisert at de ønsker vår yoghurt til frokosten. Det eneste spørsmål var om de kunne få større spann enn våre 2-liters – helt oppi 30-liters dunker var ønsket, sier meieribestyrer Trond V. Lund i en pressemelding.

Det er bare hoteller, restauranter og kantiner som får Røros Yoghurt nå, men økoyoghurt i andre pakningsstørrelser og andre typer kan komme senere.

– Før vi vurderer andre varianter må nok kapasiteten økes, sier Lund.

Powered by Labrador CMS