Nyheter

Lanserer pølse med verpehøne

Som et ledd i dugnaden «Redd verpehøna», initiert av NRK-programmet FBI, har Norgesgruppen utviklet en grillpølse med kjøtt av verpehøne som kommer i butikk denne uken.

Publisert Sist oppdatert

I FBIs tv-serie om matsvinn kjempes det for at tre millioner verpehøner skal ende på matbordet, fremfor å destrueres etter at de er ferdige med å legge egg. Norgesgruppen har som del av NRK-dugnaden utviklet en grillpølse bestående av 80 prosent hvitt kjøtt, inkludert 11 prosent verpehøne.

– Vi vil ikke kaste mat, derfor har vi bidratt i dugnaden ved å utvikle en grilllpølse under merket «Folkets» i Kiwi-, Meny- og Spar-butikker, sier Jon Jakobsen i Unil i en pressemelding.
Han er spent på mottakelsen hos forbrukerne. Også de er med å avgjøre verpehønas videre skjebne.
– Hvis pølse med høne er noe forbrukerne vil ha, vil vi gjerne fortsette å produsere den, gitt at vi får kjøtt av verpehøne til en konkurransedyktig pris. Under piloten kostet hønekjøttet tre ganger mer enn kyllingkjøttet. Det er en utfordring fjærfebransjen må se på, sier Jakobsen.

Hel høne er en råvare mange unge ikke vet hvordan de skal tilberede og Jakobsen tror at grillpølse kan nå yngre forbrukere.

– Hvis den slå an, blir det enklere å få opp et volum og tilrettelegge for en god produksjonsflyt for slakt og bearbeiding av verpehønekjøtt, sier han.

Powered by Labrador CMS