Nyheter

Lavkarbo gir ribbemanko

Økt salg av bacon og kampanjeprising på ribbe i dagligvaren gir mangel på ribbe. Statens landbruksforvaltning setter derfor ned tollsatsen på fersk svineribbe frem til jul.

Publisert Sist oppdatert

SLF melder om en utfordrende situasjon, da produksjonen av svinekjøtt er god, mens det er et underskudd av sideflesk til ribbe og bacon.

– Dette skyldes blant annet at dagligvarekjedene bruker ribbe som kampanjevare, og at markedet for bacon har vært økende i hele høst. Dette kan ses i sammenheng med lavkarbotrenden og det påvirker tilgangen på ribbe fordi det er de samme stykningsdelene på grisen som brukes til baconproduksjon, skriver SLF på sine nettsider.

Nortura anslår at samlet underdekning for ribbe vil ende på mellom 500 og 1 000 tonn.

For å imøtekomme den forventede etterspørselen iverksatte Nortura, i kraft av sin rolle som markedsregulator, tidlig i høst tiltak for å frigjøre 400-600 tonn mer ribbe til det norske markedet. Til tross for at dette har redusert underdekningen av ribbe, ser man at det vil være behov for å få tilført fersk svineribbe fra utlandet, da det alt nå meldes om udekket behov.

Tollsatsen på fersk svineribbe settes ned i perioden 14. november til 18. desember.

Powered by Labrador CMS