Nyheter

Lavt sykefravær hos Leiv Vidar

Leiv Vidar ansatte ønsker å gå på jobb, og i 2016 noterte pølseprodusenten det nest laveste sykefraværet i bedriftens historie.

Publisert Sist oppdatert
Prosessindustrien generelt og kjøttbransjen spesielt sliter med høy andel sykmeldte. Leiv Vidar har imidlertid tatt grep, og i 2016 var sykefraværet nede i rekordlave 3,4 prosent, mens kjøttbransjen totalt til sammenligning har ligget stabilt i overkant av 8 % de siste årene.
Ifølge produksjonssjef Jan Erik Andreassen ligger årsaken i gode oppfølgingsrutiner, individuell tilrettelegging, automatisering av en del tunge og repeterende arbeidsoppgaver, samt en god forsikringsordning for å få ansatte raskt tilbake i jobb. Bedriften har i tillegg i en årrekke registrert fraværsårsaker i et frivillig system, og bruker dette aktivt i forhold til forebyggende tiltak og oppfølging.
– Vi tar som utgangspunkt at våre medarbeidere er voksne, ansvarlige personer som er stolt av arbeidet sitt og har et genuint ønske om komme på jobb. Derfor har vi blant annet hatt fokus på trivselsforbedrende tiltak og ikke minst god og tett dialog med de ansatte og fagforeninger også i krevende omstillingsprosesser. Når vi i tillegg tar høyde for at snitt ansiennitet i produksjonen hos oss ligger på over 15 år, er resultatene intet mindre enn imponerende! Våre medarbeidere fortjener rett og slett stor ros, sier Jan Erik Andreassen i en pressemelding.
Powered by Labrador CMS