Nyheter

Legetopp spiser ikke kylling

Presidenten i den norske Legeforeningen, Hege Gjessing, sier til VG at hun ikke har spist kylling i hele høst. Hun er ikke overbevist om hvor sunt kylling egentlig er.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har ikke spist kylling i hele høst. Jeg tror ikke at det er farlig på noe som helst måte, men jeg er heller ikke overbevist om hvor sunt det er. Som vanlig forbruker blir jeg i tvil når jeg leser at eksperter råder oss til å vaske kyllingen før vi steker den og bruke hansker når vi behandler den. Når det finnes fullgode erstattere så har jeg rett og slett valgt det bort, sier Gjessing til VG.

Hun presiserer at hun kan komme til å spise kylling når ny informasjon foreligger. Nå bytter hun den ut primært med fisk.

– Når de bruker et medikament som fungerer som et antibiotikum, selv om det ikke defineres som det, da blir jeg skeptisk. Når også eventuelle resistente bakterier skal fjernes ved vask før bruk, da er ikke dette lenger et fristende produkt for meg, sier legeforeningens president.

Medikamentet hun prater om er narasin, som man frykter kan trigge multiresistens hos bakterier. Dette stoffet brukes ifølge Mattilsynet som tilsetningsstoff i dyrefôr til slaktekylling.

– Dette kan være en god anledning til å skape bevissthet rundt hvordan man skal forholde seg til rått kjøtt på kjøkkenet. Ha god kjøkkenhygiene og god varmebehandling, så er all mat trygg, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen i Nortura, som synes det er synd det er skapt mye usikkerhet rundt kylling i det siste.

Powered by Labrador CMS