Nyheter

Lettere å velge økologisk

Ved hjelp av Debios nye merkeordning, med bronse-, sølv- og gullmerker, skal det nå bli lettere for forbruker å velge serveringssteder med økologisk på menyen.

Publisert Sist oppdatert

Som første hotellkjede i landet, vil Nordic Choice Hotels ta i bruk Debios serveringsmerker. Alle kjedens 86 norske hoteller vil utover høsten sertifiseres for serveringsmerke i bronse. Dermed garanteres hotellgjestene at minst 15 produkter som serveres er økologiske.

– Vi er veldig glade for at Nordic Choice-kjeden gir et tydelig signal om at de satser på økologisk mat. Vi opplever at stadig flere blir opptatt av hvor maten kommer fra og hvordan maten er produsert. Choice sitt initiativ og satsing på økologisk mat er i tråd med forbrukernes ønsker, sier Emil Mohr, prosjektansvarlig for merkeordningen i Debio.

Debios nye merkeordning garanterer en bestemt andel økologiske matvarer på det enkelte serveringsstedet.

Serveringsmerkene i gull, sølv og bronse står for henholdsvis minst 90, 50 eller 15 prosent av innkjøpssummen for mat består av godkjente økologiske produkter. Som et alternativt til målet for minst 15 prosent, kan 15 ulike økologiske produkter benyttes til enhver tid. For å ta i bruk serveringsmerkene må serveringsstedet kunne dokumentere innkjøpene av økologiske produkter for de tre siste månedene.

Debios serveringsmerker kan benyttes av hoteller, restauranter, hoteller, kaféer, kantiner og andre virksomheter som ønsker å profilere økologisk mat og drikke på en tydelig måte.

Powered by Labrador CMS