Leverandørnytt

Coca-Cola vil at CO2 fra atmosfæren skal bli til kullsyre i brus

Coca-Cola Europacific Partners går inn med støtte til to europeiske universiteters karbonfangstprosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Investeringen skjer gjennom CCEP Ventures, som selskapet har opprettet for å investere i bærekraftig innovasjon. CCEP Ventures (CCEPV) går inn med støtte til universitetene Universitat Rovira i Virgili (URV) i Spania og University of Twente (UT) i Nederland for at universitetene skal intensivere forskningsarbeidet på karbonfangst.

Gjennom universitetenes forskningsprosjekter vil CCEPV undersøke hvordan fanget CO2 kan gjøres om til en nyttig råvare i verdikjeden. CO2 som fanges i utslippskilden eller atmosfæren kan brukes til å tilføre kullsyre i drikker, lage drivstoff og emballasje og potensielt gjøre luft om til sukker – samtidig som utslipp reduseres og CO2 gjenbrukes. Målet er å utvikle ny teknologi som kan tas i bruk i produksjonsleddet.

– Vi utfordrer oss selv til å se på CO2 på en annen måte. Som regel tenker vi på dette som et uønsket avfallsprodukt. Men hva hvis vi ikke bare kan fjerne CO2 fra atmosfæren, men samtidig bruke den til noe nyttig? Da ville det bli en verdifull ressurs, sier Craig Twyford, Head of CCEP Ventures, i en pressemelding.

– Vi tenker at resultatene kan ha potensial til ikke bare å gi reelle resultater for vår egen virksomhet, men også til å rulles ut i andre industrier og bransjer for å redusere utslippet av klimagasser, og gjøre bruk av CO2 vi finner i atmosfæren, fortsetter Twyford.

Disse partnerskapene er del av CCEPV sitt arbeid med å finne, finansiere og legge til rette for løsninger som bidrar til at CCEP når målet om nullutslipp innen 2040, og 30 prosent reduksjon i utslipp av klimagasser på tvers av verdikjeden innen 2030 (sammenlignet med 2019).

Du finner mer informasjon om CCEPV her.

­

Powered by Labrador CMS