Leverandørnytt

Lanserer sin først limited edition-ost

Kavli lanserer sin først limited edition-ost basert på 7000 ideer.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha fått inn tusenvis av ideer fra forbrukerne, er Kavli trygge på at deres neste lansering blir en påleggs-hit. Min Kavlifavoritt Cheddar & Chili limited edition kommer nå i februar, og skal ha fått bred distribusjon. I et digitalt smaksverksted har folk kombinert sine favorittsmaker til en egen smøreost.

– Engasjementet har vært enormt fra start. På bare to uker fikk vi inn syv tusen ideer fra forbrukerne, og de har vært med oss hele veien og påvirket utviklingsprosessen fra a til å. Smak, konsistens, konsept og design, forklarer produktutvikler i Kavli, Martine Hagenes i en pressemelding.

Hagenes og produktsjef Sølvi Andreassen forteller at det var mange hundre som ønsket seg cheddar og chili. Andreassen tror det skyldes at de to smakene harmonerer godt og egner seg bra til matlaging.

– Og så er cheddar veldig i vinden. I tillegg til å foreslå smaken, har flere sendt inn forslag til oppskrifter vi bør lage med osten. Det er tydelig at folk ønsker seg en smøreost som både kan brukes på brødskiven og i flere måltider gjennom dagen. Derfor tester vi for første gang en QR-kode på produktet, som leder inn til enkle og digge oppskrifter, forklarer produktsjefen, som er imponert over forbrukernes kreativitet.

– Lekne produktnavn og idébeskrivelser som «Mac n’ Cheezee på tube?! Nam!», «Like perfekt på taco, som på brødskiven», eller «Perfekt kombo. Minner om hot cheese dip fra BK» indikerer en ung målgruppe som vil ha en spennende og allsidig smøreost.

Nå er de i gang med å planlegge hvilken limited edition som skal lanseres i 2023. Per nå er idébanken oppe i over 10.000 forslag.

– Skogssopp, sjømat og ulike kjøtt- og ostetyper har også vært populære ingredienser. Konseptet Min Kavlifavoritt handler om involvering. Uansett hvilken variant som kommer neste gang, blir det minst like spennende å utvikle den sammen med folket, sier produktsjefen.

Powered by Labrador CMS