Nyheter

Like bra med økologisk laks

Økologisk oppdrettslaks holder like god kvalitet som vanlig oppdrettslaks, og inneholder mer omega 3, konkluderer forskere ved Nofima.

Publisert Sist oppdatert

Kun en liten del av oppdrettslaksen kommer fra økologiske anlegg. Nå peker ny forskning mot at denne fisken holder samme kvalitet som vanlig oppdrettslaks, skriver forskning.no

Av de 65 nye oppdrettstillatelsene som ble utdelt i 2009, var fem øremerket til økologisk produksjon. I økologisk lakseoppdrett skal fisken blant annet få fôr som kommer fra avskjær fra bærekraftige fiskebestander. Maten skal lages av lokale og fornybare ressurser. Fiskens velferd skal være i sentrum og det stilles strengere krav til tettheten i merdene.

Siden omfanget av økologisk oppdrett til nå har vært så begrenset, er det gjort lite forskning på denne laksen. Men nå antyder et av de første studiene på økologisk laks at kvaliteten er minst like god som vanlig oppdrettslaks.

- Vi har målt farge, fettsyresammensetning og tekstur, både med instrumenter og med et profesjonelt smakspanel, sier forsker Magnus Åsli ved Nofima.

Resultatene viste at smaken på økologisk og vanlig laks var omtrent lik. Den økologiske fisken var generelt litt rødere, og konsistensen var vel så god som i vanlig oppdrettslaks. Økologisk laks inneholdt dessuten mer omega 3.

Powered by Labrador CMS