Nyheter

Lite melk gir Bremykt-mangel

Tines kyr har hittil i år produsert 20 millioner liter mindre melk enn i fjor. Det fører til mangel på selskapet mest populære produkter: Bremykt, rømme og crème fraîche.

Publisert Sist oppdatert

– Nedgangen i melkevolum fører til at det blir for lite fløte, og dermed melkefett til produksjon. Denne lavere tilgangen på melkefett går ut over produksjonen av matlagingsproduktene meierismør, smørbaserte Bremykt, rømme og crème fraîche, sier informasjonssjef Øystein Syrstad i Tine Midt-Norge til Trønder-Avisa.

Det har før til at flere butikker har vært tomme for disse produktene.

– Vi tror konsekvensene i forhold til forbrukerne vil normalisere seg framover. Vi ser derfor ikke så veldig alvorlig på det, sier Syrstad og forklarer dette med at produksjonen hos melkebøndene ikke er jevn gjennom året.

– Produksjonen ute i kufjøsene er på det laveste hvert år utover ettersommeren og høsten. Så bygger den seg opp igjen mot jul. Den var på sitt laveste i uke 33 og nå ser vi den tar seg litt opp igjen uke for uke. Dette ordner seg, forsikrer han.

Powered by Labrador CMS