Nyheter

Lofotlam eksklusivt for Rema 1000

Rema 1000 fortsetter arbeidet med å sikre gourmetprodukter eksklusivt til sine butikker. Nå har Lofotlam SA og REMA 1000 inngått en avtale om eksklusivt samarbeid om leveranse av minimum 5 500 Lofotlam hvert år.

Publisert Sist oppdatert

Lofotlam kommer fra gårder i Lofoten som er godkjent etter strenge kriterier, og kokker og mateksperter fremhever dette lammekjøttet på grunn av høy kvalitet og spesiell aroma.

- Vi er kjempeglade for denne avtalen, som sikrer våre kunder Norges kanskje aller beste lammekjøtt. Dette blir en del av vår totale strategi med flere premiumprodukter til markedets laveste priser. Tilgangen på godt lammekjøtt har vært en sterk drivkraft for dette samarbeidet, sier administrerende direktør for Rema 1000, Ole Robert Reitan i en pressemelding.

Sauehold i Lofoten har lange tradisjoner. Lofotlam BA ble stiftet i 2001 av 62 sauebønder. I dag er 70 aktive sauebruk med, og det betyr at nærmere 90 prosent av alle sauene i Lofoten er knyttet til selskapet. Sauebøndene har drevet et systematisk avlsarbeid og fått fram gode dyr som utnytter utmarksressursene og holder det unike landskapet velpleiet. Lofotlam produserer cirka 7 000 lam i året.

- At REMA 1000 skal bidra til å få kvalitetslammet Lofotlam ut til enda flere, synes vi er riktig flott, sier daglig leder for Lofotlam, Gustav A. Karlsen.

Opplysningskontoret for kjøtt har tidligere kåret Lofotlam til det beste lammekjøttet, og Gastronomisk Institutt har ifølge Rema 1000 påvist at Lofotlam er de beste lammene. I en stor undersøkelse i regi av Matforsk ble det konkludert med at Lofotlam har en god kjøttfylde, unik mørhet og særegen naturlig aroma. Lofotlam ble også klassifisert på topp i en internasjonal konkurranse der Frankrike, Island, Sverige, England og Norge deltok.

- Vi i REMA 1000 ønsker å bidra i en utviklingsprosess for å øke profilering av Lofotlam som merkevare. Lofotlam skal beholde sin egen profil og merkenavn, men vi håper samarbeidet også skal videreutvikle den eksklusive merkevaren til beste for bøndene, Lofotlam, oss og kundene, sier Reitan.

Powered by Labrador CMS