Nyheter

Lokal mat ga veimat-seier

Valdres Mathus er vinneren av Årets veimat 2016. Vinneren ble kåret etter at NAF-magasinet Motor i sommer har testet 70 spisesteder over hele landet.

Publisert Sist oppdatert

På et kjøpesenter i Valdres i Oppland, får du en veimatopplevelse i særklasse, melder Motor på sine hjemmesider.

– Det er uvirkelig og fantastisk gøy å få denne påskjønnelsen. Vi har jobbet hardt for å levere god mat til veifarende, sier Espen Blåfjelldal, som sammen med Helen Austad drives Valdres Mathus.

Her er burgeren laget av kjøtt fra okser som beiter i fjellet hele sommeren. Hamburgerbrødet er bakt etter oppskrift fra Espen Blåfjelldal som er sjef på kjøkkenet. Løkmarmeladen gir burgeren litt sødme, og til og med ketchupen er hjemmelaget – og alt servert på en flott skiferhelle.

Innehaverne arbeider etter mottoet at det skal være raushet i alt de gjør, det gjelder både i mat og i service.
Motors lesere og NAFs lokalavdelinger nominerte til sammen 97 spisesteder over hele landet. Etter å ha luket ut de stedene som ikke oppfylte kriteriene om beliggenhet, åpningstider og type serveringssted, satt de igjen med 70 steder som er besøkt og sjekket. Noen av stedene er besøkt flere ganger.

Valdres Mathus var blant finalistene da Motor kåret Årets veimat i fjor. Da nådde de ikke helt opp konkurranse med Trattoria Capri i Varangerbotn.

Powered by Labrador CMS