Nyheter

Lokalt på torg

KLEPPESTØ: Norges mest lokalmat-tette fylker har fått innpass i butikkene. Nå har Drageset åpnet de første av 17 lokalmattorg i butikkene sine.

Publisert Sist oppdatert

- Her er det mye håndarbeid, konstaterer Rune Sælen. Han er driftssjef for ferskvare i Dragesetkjeden. Nå kan han og kollegene glede seg over fem nye lokalmattorg. Går alt som planlagt, skal «Godt lokalt»-torgene inn i alle kjedens 17 butikker.

TETTEST I LANDET

- Hordaland og Sogn og Fjordane har den største konsentrasjonen av lokale matprodusenter i landet, sier Gunnar Nagell Dahl. Han er matattaché hos fylkesmannen i Hordaland.

- Det har lenge vært et savn for forbrukeren å kunne handle lokale matvarer, sier han, og trekker frem Bondens marked og matfestivalen Bønder i Byd'n.

Drageset har samarbeidet med tre-fire av de lokale produsentene tidligere, og Rune Sælen forteller om god etterspørsel. Problemet har vært ujevn tilgang på produktene. - Nå har vi fått satt det i system og håper at produksjonen kan bli litt jevnere. Samtidig får vi utnyttet sesongene bedre, sier han.

16 leverandører er med, og Drageset samarbeider med W. Troye Agenturer og Generasjonsmat Evanger for å få varene ut i butikken. - Det har vært en utfordring for oss å få produktene tilpasset til salg i dagligvarebutikken, sier Sælen, og peker på alt fra EAN til sporing.

SAFT OG KRYDDER

På torget står det både ost, kjøtt, fisk, saft, syltetøy, krydder og en rekke andre produkter. Eksponeringen blir den samme i alle butikkene. Foreløpig er det på plass i kjedens største butikk i Industrivegen på Os, i tillegg til Voss, Florø, Oasen i Fyllingsdalen og Kleppestø på Askøy.

Butikken på Kleppestø har samtidig åpnet igjen i helt ny drakt, med alt fra varm kinamat til wokklare fiskeblandinger på plass i en variert ferskvarelinje. - Folk er opptatt av helse. Vi vil gjerne tilby sunn og god mat, sier Rune Sælen.

Powered by Labrador CMS