Nyheter

Må ha mange flere bærdyrkere

Det behøves langt flere norske bærdyrkere for å tilfredstille behovet til industrien som lager syltetøy og saft.

Publisert Sist oppdatert

– Behovet for mer norskproduserte jordbær er veldig stort, sier Harald Valle i grossistselskapet Valldal Grønt til NRK.

Valldal er den største produsenten av jordbær til syltetøy og saft her i landet, og leverer rundt 600 tonn bær i året til konserveringsindustrien. Likevel må industrien importere fire-fem ganger så mye som jordbærprodusentene klarer å levere i dag.

– Vi leverer blant annet jordbær til Stabburet og Lerum som blir til syltetøy og saft. I tillegg til de jordbærene som går direkte til salg i butikkene, forteller Valle.

I Valldal har de nå satt igang et rekrutteringsprosjekt for å kartlegge interessen for bærproduksjon. Håpet er å kunne øke tallet på lokale bærdyrkere og produksjonen av bær.

Powered by Labrador CMS