Nyheter

Magrere melk, mer smør

Tine vil redusere fettprosenten i lettmelk og lage smør av fløten som blir til overs. Det skriver Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

–Det vi ser på er å redusere fettprosenten i lettmelk fra dagens 1,5 til 1,2 prosent. Det er klart det blir noen tonn, sier konsernsjef Sten Øiom i Tine. Han har enda ikke oversikt over hvor mye ekstra fløte det vil utgjøre.

– Vi er på nippet til å starte. Dette er noe vi har planlagt og diskutert lenge. På årsbasis vil mengden selvsagt bli betydelig, sier han til avisen.

Lederen for melkeprodusentene som leverer til Q-Meieriene på Jæren, Trond K. Refve, mener Tine med dette går helt feil vei.

– Å redusere fettinnholdet i melken for å frigjøre smør, er å gå fullstendig feil vei. Ja, det er rett og slett å spille fallitt. Man bør heller gå motsatt vei og tillate mer produksjon. Det er det eneste som hjelper, sier Refve, og stiller seg i rekken av folk som kritiserer Tine for å ha gjort en dårlig jobb som markedsregulator..

Igår fikk Tine sine første 20 tonn smør fra Irland. Før jul skal disse importen komme opp i 185 tonn. Tine skal også importere i alt 1000 tonn såkalt industrismør frem til ut i januar. Dette skal leveres fra Irland, New Zealand og Polen – og går rett til næringsmiddelbedriftene i 25 kilos pakninger.

Powered by Labrador CMS