Nyheter

Mange muligheter med rømme

Rømme er ett av våre fineste naturprodukter med tradisjoner flere hundre år tilbake. Våre første «meierister» lot fløte syrne, både for smakens skyld og av holdarhetsmessige grunner. Derfor ble rømmen tidlig en viktig råvare i det norske kjøkken.

Publisert

Rømme danner basis for mange tradisjonsrike retter, men glem ikke at rømme har sin naturlige plass også i moderne kokekunst. Det holder å nevne meksikansk og annen etnisk mat.Lettrømme og seterrømme utgjør de store variantene inne rømmegruppen. Rømme er også utmerket som dressing, enten naturell eller i form av de tre forskjellige rømmedressingene som finnes på markedet.

LønnsommeIngrediensproduktene er lønnsomme ? i tillegg skaper de mersalg av andre produkter.Fløte- og rømme-varegruppen er sett under ett en av de mest lønnsomme av meieriproduktene i butikk. Omsetningen er i tilllegg betydelig. Salget av rømmeprodukter over disk utgjør 400 millioner og 688 millioner for fløte (AC Nielsen). Omsetningen av begge varegrupper har de senere år hatt en meget postiv salgsutvikling.

SameksponeringMeieri-ingrediensproduktene er også ypperlige til sameksponeringer. F.eks rømme til meksikanske og indiske retter, grillmat mm. Kremfløte sammen med kakebunner og hermetisk frukt til ulike høytidsdager er også en sikker vinner. For ikke å snakke om jordbær og fløte!Ta i bruk kreativiteten, finn frem relevante temaer og sameksponeringsprodukter. En heving av kundens matglede gir gode og lønnsomme ringvirkninger.

Powered by Labrador CMS