Nyheter

Mange syke etter å ha spist grillmat

Rundt 20 personer ble syke etter å ha spist grillmat og biffsalat på restaurantene Graffi Solsiden og Graffi Midtbyen i Trondheim. Begge restaurantene har samme eier.

Publisert Sist oppdatert

De fleste av de syke hadde spist grillet kyllingfilet, spearribs, entrecote og kyllingklubber.

Første melding om en person som var syk kom fredag 11. oktober. Tre personer var syke og innlagt på St. Olav. Disse 3 ble intervjuet av Mattilsynet samme dag. Det ble fortløpende påfølgende uke meldt inn til sammen ca. 20 syke personer, 9 var innlagt på St. Olav.

15 personer har fått påvist Campylobacter jejuni, 5 personer hadde symptomer uten at de er prøvetatt. 15 personer er intervjuet av Mattilsynet. Alle har spist på samme restaurant i tidsrommet 1.-5. oktober, bortsett fra den første, som spiste på et annet sted men med samme eier den 30. september.

Mistenkt hovedrett er "Grillfest". 17 syke har spist denne retten. "Grillfest»" består av grillet kyllingfilet, spearribs, entrecote og kyllingklubber, i tillegg til en del sauser og dressinger. Dette serveres på en treplanke.

Sporing i Norturas system på all kylling slaktet og skjært ned i ukene 37-41, viser prøvetaking i henhold til instruks og tilfredsstillende håndtering av positive besetninger. Nortura opplyser at produkter levert restauranten i ukene 37-41 skriver seg fra flokker som har vært testet negative før slakting, heter det på Mattilsynets nettside.

Powered by Labrador CMS