Nyheter

Markerte verdens eggdag i Revetal

Nortura-topper dro til spesialanlegg i Revetal for å feire verdens eggdag.

Publisert Sist oppdatert

­Norturas anlegg på Revetal er Norturas eneste spesialanlegg for egg, og mottar om lag 130 millioner egg hvert år. Anlegget jobber kun med videreforedling av egg som enten er for store eller små til å få plass i de vanlige eggpakkene.

Her blir de istedenfor ingredienser til andre type varer, som majoneser, dressinger, gratenger, iskrem, bakverk og ferdige tørrmikser – som vaffelmiks.

Konsernsjef Anne Marit Panengstuen og styreleder Trine Hasvang Vaag var invitert av ansatte til å være med på en omvisning for å markere Verdens Eggdag, nettopp for å vise de unike mulighetene som ligger i ivaretagelse av råstoff og restråstoff.

– Det er veldig hyggelig at Anne Marit og Trine tar turen til Nortura Revetal for å bli bedre kjent med oss. Det er fint å vise frem fabrikken, de ansatte og hva vi driver med her, sier fabrikksjef Atle Christensen i en pressemelding.

Foto Anlegget videreforedler egg som enten er for store eller små til å få plass i de vanlige eggpakkene. Foto: Nortura

Revetal-anlegget har 42 ansatte, med ansatte både i produksjonen, logistikk, laboratoriet, teknisk og renhold.

– Nortura Revetal er først og fremst en foredlingsfabrikk som produserer mat til hoteller, restauranter, kantiner, storkjøkken, bensinstasjoner og dagligvare. I tillegg er vi store leverandører av eggprodukter til industrikunder. Vi eksporterer også eggprodukter til ulike land i Europa. Vi tenker aldri at vi har ukurrante egg hos oss. Eggene som kommer til oss passer ikke alltid inn i Priors eggkartonger, men de er vår viktigste råvare inn i det å produsere førsteklasses eggprodukter, sier Christensen.

I tillegg håndterer fabrikken eggene som er til overs når det er en overskuddssituasjon på markedet, og bidrar til ivaretagelse av maten gjennom langtidslagring.

Powered by Labrador CMS