Nyheter

Mathallen inviterer til oppskriftskonkurranse

Frem til 31. januar er det mulig å sende inn sin beste reinsdyroppskrift. Deretter skal tre finalister plukkes ut før en vinner kåres på Samefolkets dag av en jury, som blant annet består av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.

Publisert Sist oppdatert

– Her kan du vise kreative smakskombinasjoner, spennende bruk av ulike deler fra reinsdyret, og delikat presentasjon av retten. Retten kan være typisk nordisk eller leken og utradisjonell. Alt er lov, sier Frode Rønne Malmo, daglig leder i Mathallen.

– Kanskje det er blir oppskriften på hele Norges nye nasjonalrett, sier Malmo, og referer til at Listhaug har lansert at hun ønsker å finne en ny nasjonalrett.

Finalistene i oppskriftskonkurransen vil bli fløyet til Oslo, hvor de vil få hjelp til å lage sin rett av noen av landets beste kokker i deres kjøkken på Kulinarisk Akademi. Deretter presenteres rettene for publikum og juryen på Torget i Mathallen.

På Torget vil det fra 5. til 9. februar være ekstra stemningsfullt med lavvo, reinskinn, smaksprøver og flere ulike kokkeaktiviteter. For dem som er ekstra nysgjerrige på gode reinoppskrifter, så vil det arrangeres kurs på Kulinarisk Akademi.

Powered by Labrador CMS