Stolte mottakere av Spesialitet for «Spekepølse av geit.« Fra venstre: Paul Nygård fra Kandal Kjøt, utdeler Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, og Jorun Beate Nygård fra Kandal Kjøt. Foto: Matmerk

Nyheter

Med hjerte for geitepølse fra Nordfjord

– Å få Spesialitetsmerket på «Spekepølse av geit» betyr mye for oss og er en bekreftelse på at vi er på rett vei når det gjelder kvaliteten, sier Paul Nygård fra Kandal Kjøt.

Publisert Sist oppdatert

Fredag fikk Kandal Kjøt det offisielle merket for utvalgt lokalmat, Spesialitet, tildelt av Landbruks- og matminister Olaug Bollestad under åpningen av Bergen Matfestival.

Det var to stolte produsenter, Jorun Beate Nygård og Paul Nygård fra Kandal Kjøt som tok i mot blomster, plakett og ros fra statsråden under åpningen av Bergen matfestival. Kandal Kjøt er en familiedreven bedrift i bygda Kandal i Nordfjord. Her lager de forskjellige produkter av geit og kje fra egne dyr.

– Spesialitet er det offisielle merket som skal hjelpe deg og meg til å finne slike unike lokalmat- og drikke-opplevelser. Det er et kvalitetsmerke – og en ære å få, sier administrende direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Hun trakk frem at spekepølse av geit er en sjeldenhet i Norge og denne geitepølsa er laget etter gardens oppskrift – med reinskore geitekjøt.

– Denne spekepølsa er grunnfjellet i vår produksjon. Vi har produsert den fra oppstarten i 1997 og den er utgangspunktet for flere av produktene våre. Oppskriften er fra bestemora mi og det blir ikke jul uten denne pølsa. Bestemor var alltid raus med maten og vi hadde ofte gjester, sier Paul Nygård.

- Å få Spesialitetsmerket betyr mye for oss og er en bekreftelse på at vi er på rett vei når det gjelder kvaliteten. Spekepølsa blir naturlig lufttørket, vi bruker ikke noe klimastyrt anlegg. Den må henge fem til seks uker og mister bortimot halve vekten sin. Men det er det som gir den rette smaken. For smaken blir ikke rett før tørkinga er rett.

Når det gjelder Kandal Kjøt sin «Spekepølse av geit», så klappet juryen av begeistring. De var samstemte i at dette er ei meget god og smakfull geitepølse med tydelig råvare-karakter. Et godt og vellaget produkt – med unik smak.

Powered by Labrador CMS