Nyheter

Mener økomat bidro til EM-gull

– Jeg er sikker på at kostholdet med økologisk mat har bidratt med litt ekstra overskudd, sier Lars Peder Brekk om håndballjentenes EM-seier.

Publisert Sist oppdatert

Landbruks- og matministeren fulgte helgens semifinale og finale ekstra tett siden Norges Håndballforbund valgte å inngå et samarbeid med Statens landbruksforvaltning om å spise bare økologisk mat så lenge Europamesterskapet gikk på norsk jord.

– Da jeg besøkte Lillehammer og fulgte håndballjentene en kamp, fortalte landslagslege Ola Sand meg at jentene har spist med større appetitt enn noen gang før. Det er viktig siden behovet for mat er stort under en slik intens turnering. Derfor gleder det meg at norsk, god og nærende økologisk mat har falt slik i smak, sier landbruks- og matminister Brekk.

Også når Ski-VM drar i gang i februar, skjer det i tett samarbeid med landbruks- og matdepartementet. Denne gangen er hovedoppmerksomheten rettet mot regionalt norsk matkultur. Landbruks- og matdepartementet støtter prosjektet med 1,2 millioner kroner, mens Fiskeri- og kystdepartementet er inne med 0,6 millioner.

Powered by Labrador CMS