Nyheter

Mener økomat er bortkastet

Forskjellen på å spise økologisk og konvensjonell mat er så liten at man heller burde bruke pengene på å kjøpe mer frukt og grønt. Det mener britisk forsker.

Publisert Sist oppdatert

De som spiser økologisk frukt og grønt forlenger livet med tre uker, konkluderer seniorforsker Kirsten Brandt fra Newcastle University ifølge landbrugsavisen.dk .

Hun mener forskjellen er så liten at man like godt at droppe øko-maten.

- Ut fra en økonomisk betrakning vil jeg anbefale at man heller bruker pengene på å kjøpe mer frukt og grønnsaker, sier Brandt, som påpeker at forskjellen i levealder mellom de som velger økologiske og de som velger konvensjonelle produkter er så liten at den ikke kan måles i vanlige levealdersundersøkelser.

- Vanligvis må det være ett til to års forskjell for at man skal kunne stole på undersøkelsene, sier forskeren til den danske avisen.

Powered by Labrador CMS