Nyheter

Meny Røa gjenåpnet i ny drakt

Etter å ha holdt stengt i fem uker, kunne Meny Røa i går ønske kundene velkommen tilbake til en oppgradert butikk.

Publisert Sist oppdatert

Meny Røa, som er den nest største i kjeden etter Meny CC Vest, har gjennomgått en total fornyelse, og flere hundre kunder presset på for å se på sin nye butikk, og ikke minst for å handle. Tydeligvis tenkte ingen på korona.

Større og ferskere

I løpet av de siste fem ukene er Meny Røa blitt 500 kvadratmeter større, og er i dag på 2.100 kvadratmeter salgsflate. Økningen kommer ved at man har overtatt lokalene til to mindre butikker i senteret. Og inne i butikken er det ikke mulig å kjenne seg igjen.

– Her har vi gjort «alt», sier driftsdirektør Espen Tollefsen. Alle møbler i tørrvare, kjøl, frys og fersk er nye. Det samme er hele gulvet og skiltingen oppunder taket. Det har gått fort, og det var viktig for oss å få denne moderniseringen i god tid før Coop Mega rykker inn over gaten senhøstes.

Frukt og grønt er trukket frem til inngangspartiet og er større enn tidligere. De neste stasjonene på handlerunden er fisk og skalldyr og kjøtt. Hver av dem legger beslag på rundt 10 løpemeter.

I sjømatavdelingen, som fortsatt betraktes som en spydspiss mot markedet, er det blant annet hummerakvarium og fisk eksponert i fiskekasser.

– Vi er ledende på fisk og sjømat i Meny i dag med en salgsandel på hele 10 prosent. Og vi tar sikte på å videreføre fisketorgkulturen vår, sier butikksjef Jørgen Rønning når han viser stolt rundt.

I kjøttdisken er det eget kjøttmodneri med blant annet Dry Aged fra Prima Jæren og spansk Dry Aged.

En drøm

Butikksjefen røper at han har hatt en drøm om å drive en matedestinasjon.

– Og det gjør jeg nå. Her har Meny rett og slett overgått seg selv, mener han.

På ferskvaresiden har man også et eget sushikjøkken, der japanske kokker skal tilberede mat hele dagen.

Det er også en egen avdeling som produserer take away: Meny Kjøkken.

Men det mest i øyenfallende, bortsett fra de nye og lekre møblene, er romsligheten butikken har fått mellom reolene. Her kan man mange steder stå tre handlevogner i bredden uten at kundene risikerer koronasmitte.

– Andre satsingsområder?

– Vi merker økt etterspørsel etter vegetarretter, og derfor har vi både en ferskvaredisk og en fryser med vegetarretter, sier Rønning.

Til og med eget øl har butikken fått. Oslo Brewing leverer Røa Ipa og Røa Hopster, spesiallaget for dette ene utsalgsstedet.

30 mill ++

I 2019 hadde Meny Røa en omsetning på 240 millioner kroner.

– Hvor mye er investert i denne omgang?

– Det er rundt 30 millioner, sier Espen Tollefsen.

– Nå er vel ikke alle investeringene hele klare, og man kan nok trygt si at det blir 30 millioner pluss-pluss, skyter regionsdirektør Stig Bratlie i Norgesgruppen inn.

For 2020 budsjetterer Rønning med en omsetning på 236 millioner kroner.

– Vi har jo holdt stengt i fem uker, og budsjetterer forsiktig. Men jeg er sikker på at vi kommer til å «gruse» budsjettet. Og en viktig grunn til at vi fortsatt vil gjøre det veldig bra, er den ekspertisen og serviceinnstillingen våre 102 ansatte har. Her skal Coop Mega få noe å bryne seg på!

Powered by Labrador CMS