Trond Vilhelm Lund mottar spesialitetsmerke for Røros yoghurt naturell fra Matmerk-sjsef Nina Sundquist.

Nyheter

Mer heder og ære til Røros

Fem Røros-produkter ble nylig hedret med Spesialitet-merket.

Publisert Sist oppdatert

– Lokalmatprodusentene i Røros er utrolig dyktige til å bruke gamle, lokale tradisjoner til å skape deilige nyvinninger, sier adm. dir. Nina Sundqvist i Matmerk i en pressemelding.

Nylig delte hun ut Spesialitet-merket til fem nye smakspesialiteter fra Røros.

Økologisk Yoghurt Naturell fra Rørosmeieriet og tre variasjoner av Tjukkmjølksis med rips, solbær og tyttebær, samt blåbærsorbet, alle fra Galåvolden Gård, ble fredag 29. mai hedret med Spesialitet-merket under Rørosdagene i Mathallen i Oslo. Både Tjukkmjølksisen og yoghurten er laget med den spesielle tettekulturen fra Røros, med dype røtter i den lokale gårds- og seterkulturen.
– Økologisk Røros Yoghurt er laget av norske råvarer og med norske tradisjoner. Vår tradisjonsrike tettekultur setter tydelig preg på yoghurten. Spesialitetsmerket er viktig for oss fordi merket kommuniserer akkurat disse tingene til forbrukerne og bidrar til å differensiere vår yoghurt i markedet, sier meieribestyrer i Rørosmeieriet, Trond Vilhelm Lund.
– Fra før har vi Spesialitet-merket på flere av våre produkter, og vi ser hvilken betydning det har for disse. Derfor er det veldig hyggelig at også de nye isene våre har fått denne kvalitetsgarantien, sier Ingulf Galåen, eier og daglig leder av Galåvolden gård.
Powered by Labrador CMS