Nyheter

Mer lettvint baking i påsken

Påsken er høytid for lettvint baking. Hvert år ser Møllerens en økning i bakemiks-tallene rundt påske. Unge folk og de som bor i Nord-Norge bruker oftest bakemikser.

Publisert Sist oppdatert

- Folk ønsker å beholde det beste ved bakingen, men liker lettvinte løsninger som sparer både tid og oppvask. På påskeferie på hytten eller i båten er enkle løsninger ekstra kjærkomment. Duften og smaken av en nybakt er fremdeles uslåelig, og det gir man ikke slipp på selv om man tar en bake-snarvei, sier salgs- og markedsdirektør Jan Erik Eikeland i Møllerens i en pressemelding.

I en fersk nasjonal undersøkelse utført av Infact for Møllerens kom det frem at en av ti nordmenn baker kun med bakemiks, mens fire av ti nordmenn bruker bakemiks av og til. Videre viser undersøkelsen at det er de yngste som i størst grad baker med bakemiks. 16 prosent av de spurte i alderen 18-29 bruker kun bakemiks. Til sammenligning er det kun 6 prosent over 65 som alltid bruker bakemiks. Bakemiks-bruken er heller ikke likt fordelt i landet, i følge undersøkelsen. Mens 65 prosent av befolkningen i Nord Norge bruker bakemiks er det ikke mer enn 45 prosent av befolkningen på Vestlandet som gjør det samme. Topp tre bakemikser hos Møllerens er kornbrød, boller og solsikkebrød.

Powered by Labrador CMS