Nyheter

Mer omega 3 i økomelk

Melk fra kyr som har fått økologisk fôr har et høyere innhold av omega 3-fettsyrer. Det sier Håvard Steinshamn, forsker ved Bioforsk Økologisk ved Apelsvoll. Han mener rødkløveren kan være forklaringen.

Publisert Sist oppdatert

– Det som skiller vanlig melk fra økomelk er hva slags fett som finnes i melka. Fett består av fettsyrer, og det som går igjen er at det er høyere innhold av såkalte omega 3-syrer i økologisk melk, sier Håvard Steinshamn ifølge Norsk Landbruk.

Steinshamn mener det er forskjellene i fôring som er årsaken til dette.

– Mer grovfôr gir denne effekten, og spesielt rødkløver gir en slik effekt. Ettersom det ikke er lov å bruke nitrogengjødsel i økologisk fôrproduksjon, får kyrne relativt mere kløver enn kyr i konvensjonell produksjon som spiser mer kraftfôr og gress, forklarer han.

Powered by Labrador CMS