Nyheter

Miljøvennlige kjøttkaker

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Fire typer kaker, fire nye ståposer, fire store fordeler. Det ser Nortura i den nye drakten Gildes ulike kjøttkaker nå kommer i. Og fordelene er, som Ingeborg Flønes, direktør for kategori- og markedsutvikling i Nortura, forklarer: større varetrykk, færre utsolgt, mer miljøvennlig, inspirerende design.

Så miljøvennlige er de nye posene til kjøttkaker, medisterkaker medisterkaker,, karbonadekaker karbona og Go' og mager kjøttkaker, at det i løpet av et år blir 150 færre vogntog på veiene.

- Hvordan har det seg?

- Emballasjen i ståposen er mye tynnere enn de gamle skålene, slik at emballasjen i seg selv er redusert med 33 prosent. I tillegg får vi nå plass til flere pakker i hver d-pakk, og det er mindre luft i hver forpakning, forklarer Flønes.

17 millioner kroner r har dette kostet Nortura a i ny pakketeknologi. En god investering, ifølge Flø--nes. Spesielt når den i tillegg gir mindre søppel og korter ned nedbrytningstiden.

- Og så håper og tror vi selvsagt at omleggingen vil føre til økt salg, sier Flønes.

- Hvor mye da?

- De målene er interne. Men vi tror på vekst, blant annet med bakgrunn i at produktet blir mer r synlig, samtidig som det er plass til flere i disken.. Og så har vi kommet med ny design som forhå--pentligvis virker mer inspirerende på forbrukeren,, sier Flønes.

- Tidligere kom alle disse produktene i rød skål,, nå kommer de i poser i forskjellige farger, sier Flø--nes, og tilføyer: - Foreløpig har vi ikke sett noen n ulemper. Vi har veldig tro på at dette både er riktig g og viktig.

Powered by Labrador CMS