Nyheter

Nasjonal Restetorsdag

I dag er det Nasjonal Restetorsdag. Det er Matvett som står bak arrangementet, som også er en del av et nordisk matevent i 2014 om matsvinn.

Publisert Sist oppdatert

Matvett er et ideelt selskap drevet av matindustrien og dagligvarehandelen for å kartlegge og begrense matsvinnet i hele verdikjeden i Norge. Matvett får også økonomisk støtte fra blant annet Landbruks- og matdepartementet.

I 2012 satte Matvett igang en kampanje for å bevisstgjøre forbrukerne. Én gang i uken sender de ut et nytt restemattips via facebook og twitter, og på matvett.no ligger det over 100 oppskrifter på restemat, enten av rester fra måltider eller av råvarer man ofte kaster i stedet for å bruke opp (brød, frukt og grønt, pasta, ris og poteter).

Forbrukerorganisasjonen mot matsvinn i Danmark "Stop Spild af Mad" har på vegne av en rekke nordiske organisasjoner fått innvilget midler fra Nordisk ministerråd til å koordinere en nordisk matevent i 2014 om matsvinn. Eventen er basert på modellen «United Against Food Waste Nordic», som ble arrangert i København i fjor. Matvett lager en norsk variant, som knyttes/linkes til det nordiske der det er naturlig.

Powered by Labrador CMS