Nyheter

Nedgang i melkekonsumet

Nordmenn drikker nå 91,59 liter melk per innbygger. Dette er en nedgang på 2,09 prosent sammenlignet med 2011. Men Ekstra lett melk er i sterk vekst.

Publisert Sist oppdatert

– Noe av grunnen til nedgangen er en fortsatt sterk vekst i befolkningen, som påvirker til nedgangen per capita. Totalt volum har en nedgang på 0,69 prosent i 2012. Dette er en liten bedring fra 2011 hvor vi så en nedgang på 0,79 prosent fra 2010, sier ernæringsfysiolog Hanne Hennig Havdal i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) i en pressemelding.

Ekstra lett melk fortsetter sin positive trend og øker med 7,77 prosent per capita i 2012. Ser man på totalt volum øker varianten med hele 9,31 prosent.

Syrnet melk med smak hadde en nedgang på 3,52 prosent i 2012, mens søtmelk med smak økte med 1,58 prosent.

Ser man på andre meierivarer, så hadde yoghurt (uten import) en vekst på 1,31 prosent i volum, men en liten nedgang per capita.

Rømme øker i popularitet, mens fløte har en nedgang i forbruket per innbygger i 2012. Per capita økte rømme med 1,23 prosent, mens fløte gikk ned med 2,22 prosent.

Ost har som tidligere år en økning i forbruk. 1,81 prosent økning på totalt volum og 0,37 prosent per capita.

– Ost er populært blant nordmenn. En endring fra tidligere er at brunost også øker, dette har vi ikke sett på mange år. Dette året øker inntaket av brunost i den norske befolkningen både på totalt volum (3,15 prosent) og per capita (1,70 prosent).

Cottage cheese, kesam og skjørost fortsetter å øke i popularitet og øker med hele 21,99 prosent per capita.

Powered by Labrador CMS