Nyheter

Nei til særavgifter

Norske mat- og drikkebedrifter betaler årlig over 20 milliarder kroner i særavgifter. NHO Mat og Drikke ønsker å fjerne alle særavgiftene som ikke er en del av «klart definerte helse- og miljømål».

Publisert Sist oppdatert

I årsrapporten til NHO-foreningen kommer budskapet om avgiftskutt klart frem. Under avsnittet Særavgifter skriver styret dette:

«Styret i NHO Mat og drikke mener at alle særavgifter på mat og drikke skal føre til at man når klart definerte helse- og miljømål. Gjør de ikke det bør de fjernes. Flere av særavgiftene forsvares ut fra mål de ikke når, samtidig som de er konkurranse vridende mellom ellers nesten like produkter. Eksempler på dette er avgifter på sukker, på alkoholfrie drikkevarer og på sjokolade- og sukkervarer. Styret i NHO Mat og drikke mener at det må gjøres endringer i særavgiftene for bedret treffsikkerhe»”.

Styret i NHO-foreningen ledes av Leif Atle Viken fra Coca-Cola Drikker. De øvrige styremedlemmene er Knut G. Heje fra Mills/Agra, Bjørnar Gulliksen fra Rieber, Paal Hennig-Olsen fra Hennig-Olsen Is, Bjørn Gjethammer fra Norgesmøllene, Erik Volden fra Kavli, Garman Bore fra Leirvik Dampbakeri, Harald Bredrup fra Mack Bryggeri, Jan Petter Vadheim fra Lerum Fabrikker og Inger Johanne Solhaug fra Nidar.

Med andre ord: bedriftene i styret er store bidragsytere til særavgiftene.

Powered by Labrador CMS