Nyheter

Nesten halvparten av maten feilmerket

94 av 195 prosukter var feilmerket i en stor tilsynskampanje. - Det har utviklet seg en ukultur i bransjen, sier seksjonssjef i Mattilsynet, Atle Wold til Nationen.

Publisert Sist oppdatert

Matprodusentene bløffer om innholdet i varene sine og villeder forbrukerne, konkluderer Mattilsynet etter det nedslående resultatet. Mattilsynet gjennomførte i februar en tilsynskampanje om matmerking. 195 produkter fra 79 produsenter ble sjekket. Mattilsynet fant feilmerking på 94 produkter fra 39 produsenter. Rapporten fra kampanjen blir presentert i dag og avslører at villedende merking er et utbredt fenomen. Blant eksemplene Nationen trekker frem er brød merket med høyere grovhetsprosent enn innholdet tilsier, juice uten fullstendig varebetegnelse, og kalkunskinke uten kalkun. Atle Wold, er skuffet.

- Altfor mange produkter er feilmerket og då villedende i forhold til det de faktisk står for. Vi oppfatter at produsentar har tøyd regelverket og at det har utviklet seg en ukultur, sier Wold til avisen og krever en gjennomgang av merkerutinene i hele bransjen. - Merking er et tillitsforhold mellom produsent og kunde. Blir villedende matmerking praksis, vil det først og fremst ramme tilliten fra forbrukerne, men vi kan heller ikke leve med det, sier Wold.

Powered by Labrador CMS