Nyheter

Ni nye prosjekter fra Matprogrammet

Programstyret for Matprogrammet har innvilget midler til ni nye innovasjonsprosjekter knyttet til foredling av landbruksbaserte råvarer i næringsmiddelindustrien.

Publisert Sist oppdatert

I utlysningen lå det en budsjettramme for 2011 på cirka 5 millioner kroner for andre halvår 2011, og totalt cirka 35 millioner kroner for hele prosjektperioden.

Matprogrammet har ansvar for nærings- og forvaltningsrettet forskning i hele verdikjeden fra forbruker til primærproduksjon for landbruksbasert matproduksjon og sjømat. Konkurransedyktige og innovative næringer som leverer norsk mat for framtida er visjonen for programmet.

Følgende prosjekter er innvilget:

Skånsom varmebehandling av landbruksbasert mat vha vibrering under oppvarming for høyere kvalitet, nye produkter og lavere kostnader (Shaka), prosjektansvarlig: Rieber & Søn ASA, ElverumCamelina - et nytt matoljeprodukt for konsumentmarkedet, prosjektansvarlig: Norsk Matraps BASaltreduksjon gjennom prosess- og produktoptimalisering i næringsmiddelindustrien, prosjektansvarlig: Stabburet ASForskningsinnovasjoner i Norske Gartneri produkter, FING, prosjektansvalig: Miljøgartneriet ASHøytrykksprosessering - skånsom prosess for trygg, sunn og smakfull mat, prosjektansvarlig: TINE FOU-senteretINFORMED- Increased Efficiency: Moving from Assumed Quality to Online Measurement and Process, prosjektansvarlig: Nortura SAOptimised fatty acid profile in pig meat, prosjektansvarlig: Nortura SAOptimal verdikjede for ferskt lam, prosjektansvarlig: Fatland Jæren ASNorske grønnsaker egnet til sous vide-produkter, prosjektansvarlig: Fjordland AS

Powered by Labrador CMS