Nyheter

Niende NM

Det er niende år på rad Norgesmesterskapet i kjøttfag gjennomføres. Det første Norgesmesterskapet ble arrangert i Ålesund i 1995. Den gang ble det bare konkurrert i én gren: Finstykking for svenner.

Publisert Sist oppdatert

Fra 1998 har konkurransene utviklet seg videre med finstykking for lærlinger og kjøttskjæring for svenner. Utvalget som styrer med arrangementet, har vedtatt at oppgaven for kjøttskjærerne skal variere annet hvert år mellom skjæring av gris og skjæring av storfe.

Fin utvikling? Ser vi på oppslutningen og kvaliteten på prestasjonene fra -95 og til nå, har det vært en fantastisk fin utvikling, sier Kiffs Espen Lynghaug. ? NM er nyttig både ved å gi dyktige fagfolk fra både dagligvarehandelen og kjøttbransjen mulighet til videre utvikling og for å skape goodwill og interesse for kjøttfagene. NM-kjøttfag har blitt et faglig høydepunkt som vi ser fram til hvert år, sier han.

18 konkurranserÅrlig gjennomføres det totalt 18 konkurranser. 15 regionale uttakskonkurranser må til for å plukke ut finalistene. I tillegg kommer de tre sentrale finalene i forbindelse med Matfestivalen i Ålesund.? De regionale konkurransene gir gode muligheter for bedrifter å profilere seg i sitt lokalmiljø som attraktive og kvalitetsbevisste bedrifter. Dette har betydning både i forhold til kundene og ved oppbygning og vedlikehold av en dyktig og stabil arbeidsstab, påpeker Lynghaug.Han oppfordrer dyktige fagfolk og lærlinger til å melde seg til uttakskonkurransene, og ber bedriftene støtte opp om ansatte som har lyst og evne til å ta utfordringen. For de fleste deltakerne er det avgjørende at bedriften gir anledning til trening på oppgaven. ? Deltakelse og kanskje en god plassering gir interesserte medarbeidere og god PR til bedriften, sier Espen Lynghaug.

Powered by Labrador CMS