Nyheter

Nordisk kokkekonkurranse

26. oktober vil 30 000 amerikanske barn i Washington DC få servert nordiske matvarer på skolen. Nå arrangeres en nordisk kokkekonkurranse der fem ungdommer i alderen 18-24 år får mulighet til å være med å lage maten.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet er resultatet av et felles samarbeid der de nordiske ambassadene og Nordic Innovation går sammen om å vise nordamerikanerne hva Norden som region har å by barn og ungdom på av sunn matkultur. Men denne gangen er det ikke kjendiskokker som skal promotere den nordiske maten men ungdom selv som skal demonstrere hvordan ny nordisk mat enkelt kan inngå i et sunt kosthold.

Nordic Innovation har utlyst en kokkekonkurranse i alle de nordiske landene, der ungdommer i alderen 18-24 år kan sende inn en video hvor de presenterer sine forslag til hvordan de vil sette sammen et enkelt og smakfullt nordisk måltid (som kan tilberedes i et amerikansk skolekjøkken). Tanken er også at dersom vinneroppskriften enkelt lar seg brukes i et enkelt skolekjøkken, vil også flere unge i Norden kunne lage det. De fem beste får reise til Washington DC i slutten av oktober. Frist for innsendelse er 1. oktober.

– Ny nordisk mat har dessverre vært mest kjent blant feinschmeckere og de som besøker ambassadenes ulike mottakelser. Men ny nordisk mat og nordisk matkultur er genial fordi det kombinerer det friske, enkle og sunne. Derfor syntes vi det er viktig å la barna få smake nordisk mat, som ikke bare er sunn, men også velsmakende. Vi vil vi vise at det er enkelt å lage sunn mat basert på råvarer, som riktig nok er nordiske, men trolig ikke så vanskelig å få tak i på et lokalt supermarked i USA, sier kommunikasjonssjef Melita Ringvold Hasle i Nordic Innovation.

Les mer om konkurransen her og se infofilm under:

Powered by Labrador CMS