Nyheter

Nordmenn skeptiske til økologisk mat

Bare halvparten mener økologisk mat er 
sunnere, viser Nationen-undersøkelse. 
Media har forvirret forbrukerne, mener 
Oikos.

Publisert Sist oppdatert

En fersk undersøkelse Sentio har utført for Nationen viser at rundt halvparten av nordmenn mener økologisk mat er sunnere, mens resten mer skeptiske.

– Det er et altfor lavt resultat. Vi er naturligvis ikke fornøyde. Dette reflekterer den usikkerheten som har oppstått på grunn av all feilinformasjonen som er blitt formidlet i media den siste tiden, sier Regine Andersen, daglig leder i Oikos.

Hun sier økologisk mat fikk en omdømmesmell da Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) i april la fram sin rapport om forskjeller på økologisk og konvensjonell mat og produksjon. Rapporten sier det ikke er grunnlag for å si at økologisk mat er bedre eller dårligere, basert på dagens forskning.

– I pressen ble dette slått opp som at «økologisk mat ikke er sunnere», men det er ikke riktig. Det at det ikke finnes tilstrekkelig forsking betyr ikke at økologisk mat ikke er sunnere. Slike utspill skaper forvirring blant forbrukerne, sier Andersen.

Powered by Labrador CMS