Nyheter

Norgesmester i kokkekunst

Torsdag kveld mottok Ørjan Johannessen fra Gastronomisk Institutt i Stavanger Kongepokalen som beviser at han er Norgesmester i kokkekunst 2010.

Publisert Sist oppdatert

Under NM-banketten i Trondheim ble Johannessen torsdag kveld kåret til årets beste norske kokk, og vår neste deltaker i Nordisk Mesterskap i Bergen juni neste år. Johannessen, som er 25 år og fra Austevoll i Hordaland, er utøver på Det norske kokkelandslaget og medlem av Bergen Kokkenes Mesterlaug.

Andreplassen gikk til Morten Rathe (28) fra Rica Nidelven Hotell i Trondheim. Han er kaptein på Det norske juniorkokkelandslaget. Tredjeplassen gikk til Martin Sveian (28). Også han er kokk på Rica Nidelven Hotell.

Årets hovedråvarer var Salma, minst ett valgfritt Tine-produkt og norske belgvekster til forrett, kalv ytrefilet fra Gilde, delikatesseløk og åkersjampinjong til hovedrett og en kremdessert med Valrhona-sjokolade og norske pærer.

12 kokker fra Trondheim og sørover var tatt ut til finalen som ble avviklet over to dager i Trondheim under storhusholdningsmessen Meny 2010 i Trondheim Spektrum.

Powered by Labrador CMS