Nyheter

Norsk jordbær i mai

Årets første norske jordbær ble plukket på Jæren så tidlig som 10. mai. Klimastyring og ny teknologi gjør at jordbærprodusenter kan bestemme når bærene skal være modne, og hvordan de skal smake.

Publisert Sist oppdatert

20. januar gikk egentlig startskuddet for årets jordbærsesong. Da startet «våren» i veksthuset, hvor varme ble regulert ut fra en temperaturstrategi som seks jordbær-produsenter på Jæren har vært med å utvikle sammen med Bioforsk.

Jordbærprodusent Geir Joa er godt fornøyd med at Bioforsk har bidratt til bedre produksjonsstyring og tidligere modning. Nå skal nærmere femten tusen kurver ut på markedet, og de andre tidligprodusentene følger på.

– Vi har lært å dyrke på en annen måte. Nå starter vi tidligere og kjører temperaturen litt ned i modningsfasen. Reduksjon på tre grader gir bedre smak, sier Joa, som tidligere hadde problemer med å få modne bær klare til 17. mai.

Powered by Labrador CMS