Nyheter

Norsk parmaalternativ

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Det har tatt fire år å utvikle den - nå er Gilde klar med skinken som skal utfordre parma og serrano. - Vi tror den kan konkurrere med de beste kvalitetsproduktene fra Sør-Europa, sier prosjektleder Kirsti Greiff.

Grisene som brukes i produksjonen, får spesialfôr tilsatt smørfett og ekstrakt av reinrot - den siste omtaler Gilde som «Nordens ginseng». Det skal gjøre skinkene ekstra møre og velsmakende. Den nye skinken tar minst 12 måneder å produsere og modne. Den er satt inn med fett under modningen for at den ikke skal tørke for fort, og den er tørrsaltet for hånd med havsalt.

Den nye skinken har fått navnet Santa Kristina, etter myten om prinsesse Kristina som reiste fra Norge til Sevilla og giftet seg med den spanske kongens bror Don Felipe. Den kommer fra griser fra Hedmark og Oppland og produseres hos Terina på Tynset. Det skal produseres sju til åtte tonn i året.

Powered by Labrador CMS