Petter Wahl Sekne er kjøkkensjef på den norske restauranten under årets messe.

Nyheter

Norsk smak i tyske ganer

Norge er representert med tre regioner på Grune Woche i år; Nord-Norge, Trøndelag og Oslo-regionen. Hver region har sine dager hvor menyen i restauranten legges opp med lokale råvarer.

Publisert Sist oppdatert

Norge deltar fra 16. - 25. januar 2015 på Grüne Woche i Berlin. Grüne Woche befestet i 2014 sin posisjon som en av verdens ledende forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv: Over 410.000 besøkende, 1650 utstillere fra 70 land, 70 landbruksministre fra alle verdens kontinenter og et rekordstort antall utenlandske delegasjoner var innom messen, rundt 4000 journalister var akkreditert og det ble omsatt varer for 47 millioner Euro i løpet av 10 dager, heter det på Laandbruks- og matdepartementets hjemmeside.

Fra Norge deltar i 2015 utstillere fra Nord-Norge, Oslo-regionen og Trøndelag som skal teste ut sine produkter i et krevende marked.

Fra og med åpningsdagen og til og med 19. januar, er det smakene fra Oslo-regionen som selges i restauranten på den norske standen i Berlin. Rettene er basert på råvarer fra de åtte fylkene som deltar under paraplyen Osloregionen. Menyen frem til i går har vært som følger:

Forrett: lakseconfit med Nyr (friskost fra Grøndalen), redikker, flatbrød fra Markajentene og en vinaigrette av eplesaft fra Telemark.

Hovedrett: reinsdyrfilet fra Nordås med gulrotkrem, Gulløyepoteter, revet ost - Holtefjell XO og løvtann- og granbarsirup.

Dessert: tilslørte bondepiker med Nyr (friskost fra Grøndalen) og ristet havrestrøssel.

Fra 20. januar overtar Trøndelag menyen i den norske restauranten mens Nord-Norge avslutter i perioden 23.-25. januar. Variasjoner av lakseconfit og reisdyrfilet med lokalt tilbehør står fortsatt på menyen. Dessertene vil være trollkrem med rømme og smultring fra Trøndelag mens Nord-Norge varter opp med kryddermarinerte multer.

Powered by Labrador CMS