Nyheter

Norske bønder skåler i melk på Verdens melkedag

Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, deltar gjerne i markeringen av Verdens melkedag torsdag 1. juni.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er stolt av å kunne si at den norske melken er i en særstilling når det gjelder god smak og kvalitet. I tillegg ligger vi i verdenstoppen når det gjelder dyrehelse og lavt antibiotikabruk, som gir trygghet for forbrukeren i den andre enden, sier Lars Petter Bartnes i en pressemelding fra Melk.no.

– Jeg er sikker på at jeg har de norske bøndene med meg når jeg utbringer en skål for Verdens melkedag, sier han.

Og det har han. Bønder over hele landet vil poste bilder der de skåler i melk i løpet av torsdagen. Også industrien er med og markerer dagen med fellesskåler i kantinene og ansatte som poster bilder der de skåler i melk.

Verdens melkedag er en internasjonal merkedag som ble etablert 1. juni 2001 av FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO (Food and Agriculture Organization).

– Dagen skal bidra til mer fokus på det positive ved melk og meieriprodukter. Bakgrunnen er at disse produktene anses som viktige bidrag til den globale folkehelsen, sier Ida Berg Hauge, direktør i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Hele verden markerer dagen I år er det en global aksjon på gang der man oppfordrer folk over hele verden til å skåle i melk; raise a glass, ta bilder og poste disse på Facebook og Instagram under #worldmilkday og #melkeskål.

I forbindelse med årets kampanje er det så langt registrert hele 249 events i 60 land for å feire verdens melkedag. Eventene omfatter alt fra talkshow i Indonesia, sportsaktiviteter i Panama og selfie-kampanje i Sri Lanka til fotokonkurranse på New Zealand og maraton i Afghanistan.

Råvaren melk videreforedles i dag til en lang rekke ulike produkter. Til sammen er mer enn en milliard mennesker over hele verden involvert i produksjon, distribusjon og salg av melk og meieriprodukter.

Powered by Labrador CMS