Nyheter

Norske iskremprodusenter samles på nett

Iskremforeningen.no ble lansert fredag. Nettstedet er et felles initiativ fra fire av de største iskremprodusentene i Norge, Diplom-Is, Hennig-Olsen Is, Kulinaris og Isbjørn Is.

Publisert Sist oppdatert

På tross av både kuldegrader og breddegrader er nordmenn blant de folkeslagene i verden som spiser mest iskrem per innbygger.

Nå vil det nye nettstedet iskremforeningen.no gi noen svar på hva det er med nordmenn og deres forhold til iskrem Der har iskremprodusentene samlet informasjon om norsk iskrems historie og særpreg på ett sted.

Nettstedet skal fremheve norsk kompetanse, innovasjon og historien knyttet til iskremproduksjon i Norge og samtidig være et oppslagsverk for både journalister, myndigheter og forbrukere når de vil ha informasjon om norsk iskrem.´

Nettstedet tilbyr blant annet informasjon om ulike iskremtyper, næringsstoffer, produksjon og innovasjon. Her kan media også finne illustrasjonsbilder og tips til å gjennomføre iskremtester.

– Med økende konkurranse fra utlandet er det viktig at norske iskremprodusenter står sammen og viser det norske folket hva som gjør oss unike. Bare på fabrikkene våre opprettholder vi hundrevis av arbeidsplasser i Norge. Vi har i tillegg en spesiell tilknytning til det norske landbruket. Bare for å levere melken og fløten som trengs på de fire fabrikkene våre trengs det melk fra over 300 gårdsbruk, sier styreformann Paal Hennig-Olsen i Iskremforeningen i en pressemelding.

Iskremforeningen har som mål å fremme kunnskap om norsk iskrem og norske iskremprodusenter. Foreningen skal også øke kunnskapen om helse og ernæring og samfunnsansvaret norske iskremprodusenter ivaretar. Styret i foreningen består av representanter fra alle medlemsbedriftene: Hennig-Olsen Is, Diplom-Is, Isbjørn Is og Kulinaris.

Powered by Labrador CMS