Nyheter

Nortura varsler nedbemanninger

Nortura skal legge om og effektivisere industristrukturen knyttet til rødt kjøtt. – Det vil dessverre bli nedbemanninger, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.

Publisert Sist oppdatert

Den endelige strukturen og antallet overtallige vil ikke være klart før utredningsarbeidet er ferdig i februar 2014, men identifiserbare forbedringsprosjekter vil kunne bli igangsatt tidligere.

Målet for omleggingen er å øke konkurransekraften i en periode der selskapet opplever økende marginpress og konkurranse.

– Målet er å bygge en industristruktur som er konkurransedyktig på sikt og som ivaretar Norturas egenart og fortrinn; kvalitet, høy dyrevelferd og trygg mat, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.

De siste årene har Nortura gjennomført en liknende restrukturering av industristrukturen knyttet til egg- og fjørfeproduksjonen.

– Vi har gjort store forbedringer på den industrielle strukturen gjennom både forenkling og spesialisering de siste årene som har realisert betydelige gevinster. Innen fjørfesiden har vi besluttet en optimal industriell struktur som ferdigstilles i løpet av 2014. Nå ønsker vi å gjøre en tilsvarende helhetlig gjennomgang for industristrukturen for rødt kjøtt, sier Kolberg.

Powered by Labrador CMS