Foto. Synøve Dreyer/Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Nyheter

Ny dyrkingsteknikk forlenger solbærsesongen

Ved å flytte solbærene fra friland til veksthus, får man en ytterligere kontroll og mulighet til å forlenge sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Solbær er Norges siste tilskudd med friske sommerbær og dyrkes opprinnelig på friland. Det supersunne bæret brukes som regel til saft og syltetøy, men med ny dyrkingsteknikk i gamle drivhus, høstes solbær til friskkonsum, skriver NIBIO.

Som i landbruket ellers, skjer det en strukturrasjonalisering innen veksthussektoren. Større og mer kostnadseffektive veksthus overtar, og eldre hus blir faset ut. I veksthusfylket Rogaland står det derfor mange tomme hus. Nå dyrkes en stadig større andel bær under tak, spesielt jordbær og bringebær. Regntak og tunnel gir kontroll med vanning og klima, og mindre problem med plantesykdommer.

Powered by Labrador CMS