Nyheter

Ny nettportal mot matsvinn

En ny, internasjonal nettportal skal bidra til å minke matsvinn gjennom informasjonsdeling og diskusjonsfora.

Publisert Sist oppdatert

Det er FAO, FNs mat- og landbruksorganisasjon, det internasjonale fondet for landbruksutvikling (IFAD) og Verdens Matvareprogram (WFP), som har lansert den nye nettportalen Global Community og Practice (CoP). Nettportalen skal dele informasjon og forbindelser mellom offentlig forvaltning, det sivile samfunn og privat sektor.

Om lag 30 prosent av den globale matproduksjonen blir til matsvinn. Det tilsvarer ca 40-50 prosent av verdens rotfrukter, frukt og grønnsaker, 20 prosent av oljefrøplanter, kjøtt og meieriprodukter, og om lag 35 prosent av verdens produksjon av fisk. Dette tilsvarer om lag 1,3 milliarder tonn mat - nok til å mette om lag 2 milliarder mennesker.

– Når mat bevares, bevares også ressursene som brukes til å produsere maten. Reduksjon av matkasting og matsvinn bør prioriteres av alle, sier Maria Helena Semedo, visegeneraldirektør i FAOs avdeling for naturressurser.

Powered by Labrador CMS