Nyheter

Ny, norsk matpose fikk utmerkelse

Lasse Jørgensen i Avansert Emballasje har utviklet posen Easybag Cooking for å lage en miljø- og forbrukervennlig matemballasje. Nå leter han etter en norsk produsent. Det blir kanskje enklere nå som posene har fått en internasjonal utmerkelse, Alufoil Trophy.

Publisert Sist oppdatert

- Easybag Cooking er et produkt som utmerket seg i alle kategorier, derfor ble produktet tildelt en pris for Overall Excellence, fortalte Guido Aufdemkamp i European Aluminium Foil Association da han overrakte prisen til en glad Lasse Jørgensen i Avansert Emballasje.

Easybag kan brukes til det meste, som kjøtt, fisk og grønnsaker. Emballasjen består av en fleksibel aluminiumspose med fire vegger og plastlokk av polypropylen som tåler temperaturer fra -35 til 240 grader. Posenes store fordel er at de er helt flate når de er tomme. Materialet er dessuten tynnere enn aluminiumsformer, og dermed er emballasjen mer miljø- og brukervennlig.

Easybag er et alternativ til aluminiumsformer og kan brukes i dagligvarehandelen, storhusholdning, HoReCa-markedet, institusjoner, skoler og forbrukermarkedet. Posen kan sveises og vakuumeres, og det kan også integreres en glidelåsløsning.

Mat som er pakket i Easybag kan dampes, varmes i ovn eller grilles, men foreløpig ikke varmes i mikrobølgeovn. Scan-Pack har innlemmet Easybag i sitt sortiment, mens Nofima Norconserv er i ferd med å teste emballasjen for fisk. Kilde: Packnews

Powered by Labrador CMS