Nyheter

Ny rekord for Årets julemat

Aldri før har så mange produkter vært med i konkurransen om å bli Årets julemat. Nærmere 170 kjøttprodukter er påmeldt.

Publisert Sist oppdatert

Årets julemat 2009 er et arrangement som gjennomfører bedømming og smakstesting av juleprodukter som er i handelen, i regi av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) og med Opplysningskontoret for kjøtt (OFK) som medarrangør.

– Vi merker at bedriftene ønsker denne vurderingen av produktene sine. Både fordi vi gir en tilbakemelding på kvaliteten og forbedringspotensiale, og fordi at deltakelse gir en god plattform for markedsføring, sier kommunikasjons- og organisasjonssjef i KLF, Hulda Tronstad Nydal.

De største klassene i år er julepølse, pinnekjøtt og julepålegg. De øvrige klassene er sylte, ferdig stekt/kokt julemat, ferdigjulemat (helt måltid), medisterkaker og tradisjonsprodukter.

Under konkurransen vil tre ulike dommerpanel være i sving for å uttale seg om alt fra smak og konsistens til krydring, røking og utseende.

Årets bedømming av produkter skjer 4. og 5. november på Etterstad videregående skole. Premieutdelingen skjer 19. november, og da avdukes hvem som vinner de ulike julematklassene.

Powered by Labrador CMS