Nyheter

Ny rekord for mager kjøttdeig

Forbruket av ferske deiger og farser havnet på 27,5 millioner kilo i fjor. Det er opp 2,4 prosent i forhold til 2009, som også var et rekordår. Det er særlig de magre variantene det spises mer av.

Publisert Sist oppdatert

– Forbruket av kyllingkjøttdeig økte med 7,4 prosent til 2,7 millioner kilo, men ser vi på de to-tre siste årene under ett er det nok mager kjøttdeig av svin som har hatt den bratteste veksten, sier informasjonssjef Eli Strand i Nortura.

Også ekte karbonadedeig av storfe har sterk vekst. – Økningen var på 16,5 prosent i fjor. Samlet forbruk var 3,8 millioner kilo. Dette er jo rent og magert kjøtt, som er noe dyrere enn vanlig kjøttdeig. Veksten har nok sammenheng med at stadig flere gjerne betaler litt mer for sunne produkter med mer rent kjøtt, sier Eli Strand.

Over halvparten av alle nordmenn spiser kjøttdeig minst én gang i uken, ifølge Synovates store Spisefakta-undersøkelser. – Familier og unge under 40 år er storforbrukerne, og økningen er en trend vi har sett over mange år, sier seniorforsker John Spilling i Synovate.

Noe av forklaringen ligger i den store interessen for mexikansk-inspirert mat, mener han. – Taco er jo blitt den helt store fredags-kosematen. Andelen som spiser mexicansk-inspirert minst én gang i måneden har økt fra 32 prosent til 44 prosent siden 2003, sier Spilling.

Powered by Labrador CMS