Nyheter

Ny rekord for tysk kjøttproduksjon

Tyskland produserer mer kjøtt enn 
noen gang, men tyskerne spiser mindre enn før. Stadig mer kjøtt blir eksportert, skriver Nationen.

Publisert Sist oppdatert

I fjor ble det produsert 8,2 millioner tonn kjøtt i Tyskland, ifølge nye tall fra Statistischer Bundesamt (Destatis). Det er ny rekord. Økningen utgjør 102.800 tonn, 1,3 prosent.

Tyskerne spiser fortsatt i gjennomsnitt dobbelt så mye kjøtt som ernæringsrådgiverne anbefaler. Men landet har også 7,8 millioner vegetarianere, ifølge Berliner Zeitung. Det er ti prosent av befolkningen, mer enn i noe annet land. 900.000 tyskere er veganere og lever kun på plantekost. Kjøttforbruket har gått gradvis ned de siste ti årene.

– Stadig flere blir opptatt av kvalitet, og spiser bevisst mindre kjøtt eller avstår helt, sier Maria Heubuch til Nationen. Heubuch er selv tysk melkebonde og valgt inn i EU-parlamentet for De Grønne.

Powered by Labrador CMS