Nyheter

Ny runde med Det Norske Måltid

I år blir det et nytt møte med Det Norske Måltid på TV 2, og de nominerte produktene er klare.

Publisert Sist oppdatert

Som i fjor, er det Arne Hjeltnes og Heine Totland som skal lede de fem region-programmene.

En fagjury i hver region har nominert to produkter i hver kategori. Hvilke produkter som går av med seieren får vi vite i sjette og siste episode, som etter planen skal sendes fra Stavanger Nye Konserthus på nyåret.

De nominerte er:

Region Nordpå:

Varanger ytrefilet av rein fra Varanger Vilt (Kjøtt)Tørrsaltet bacon fra Lundal Nord, Breivik i Salten (Kjøtt)Kongekrabbe, rå, fra Merkevareforeningen Varanger (Fisk og skalldyr)Sigerfjord Ishavsrøye fra Sigerfjord Fisk, Sortland (Fisk og skalldyr)Blå vëgen blåskimmelost fra Straumbotn Gårdsmeieri, Utskarpen (Ost)Steinfjording fra Lofoten Gårdsysteri, Bøstad (Ost)Gravet hval fra Anitas Sjømat på Sakrisøy (Nyskapning)Lammeplomme av Lyngenlam fra Gourmet Lyngen (Nyskapning)

Region Midti:

Sadel av villsaus fra Dalpro, Hitra (Kjøtt)Bakt røkt reinsdyrbiff fra Fjellvilt, Brekkebygd (Kjøtt)Blåskjell fra Snadder og Snaskum, Rissa (Fisk og skalldyr)Teinefanget levende sjøkreps fra Seashell, Frøya (Fisk og skalldyr)Balder, hvit geitost, fra Skånaliseter Gårdsysteri, Røyrvik (Ost)Munkeby fra Munkeby Mariakloster, Levanger (Ost)Tind Snacks med akevittkrydder fra Tind Spekevarer, Stranda (Nyskapning)Jordbær og rabarbrasorbet fra Gangstad Gårdsysteri, Inderøy (Nyskapning)

Region Vestpå:

Svinenakke fra Prima Jæren, Prima Gruppen, Nærbø (Kjøtt)Lårfilet av økologisk kalkun fra Homlagarden, Norheimsund (Kjøtt)Einerrøykt Svanøylaks fra Svanøy Røykeri, Svanøy (Fisk og skalldyr)Salma laks fra Salmon Brands, Bømlo (Fisk og skalldyr)Kvit Undredal fra Undredal Stølsysteri (Ost)Kvit Geitost fra Myrdal Gard, Tysnes (Ost)Hardanger eplelikør fra Hardanger saft- og siderfabrikk, Lekve Gård, (Nyskapning)Vaktelegg fra Ryfylkevaktel, Tau (Nyskapning)

Region Sørpå:

Bekkereinskinke av Svart Dalagris fra Haugland Gård, Kvinesdal (Kjøtt)Andebryst fra Holte Gård, Drangedal (Kjøtt)Lagesildrogn fra Villfisken, Hallingby (Fisk og skalldyr)Szechuangravet ørret fra Villfisken, Hallingby (Fisk og skalldyr)Solglad fra Himmelspannet, Hemsedal (Ost)Eiker Holtefjell XO fra Eiker Gårdsysteri, Hokksund (Ost)Andekråsconfit fra Holte Gård, Drangedal (Nyskapning)Pæresirup fra Epleblomsten, Sauar Gard (Nyskapning)

Region Østpå:

Santa Kristina Spekeskinke fra Gilde, Stange og Nes (Kjøtt)Lårtunge av Kronhjort fra Løiten hjorteoppdrett, Løten (Kjøtt)Vellagret rakfisk fra Noraker Rakfisk, Aurdal (Fisk og skalldyr)Olivias hjemmelagde sursild, Manstad (Fisk og skalldyr)Tine Gudbrandsdalost G35, Lom og Sjåk (Ost)Fjelldronning fra Avdem Gårdsysteri, Lesja (Ost)Havrerot fra Grøde, Råde (Nyskapning)Emmer, økologiske perler fra Holli Mølle, Spydeberg (Nyskapning)

Powered by Labrador CMS